استفاده از سیکلهای تبرید، رایج ترین روش تجاری دستگاههای تولید آب از رطوبت هوا میباشد. در این دستگاهها، هوا با عبور از کویلهای سرمایشی خنک شده و دمای آن به کمتر از نقطهی شبنم کاهش مییابد و رطوبت موجود در هوا بصورت مایع استخراج میشود. معمولاً فرآیند سرمایش هوا توسط یک سیکل تراکمی تبرید انجام میشود. وقتی رطوبت نسبی هوا پایین باشد، دستگاههای تبریدی تولید آب از رطوبت هوا دارای عملکرد مطلوبی نمیباشند. در این شرایط دمای نقطه شبنم هوا پایین میباشد و علاوه بر صرف انرژی زیاد جهت خنکسازی هوا تا دمای شبنم، مشکل یخزدگی رطوبت تقطیرشده نیز وجود دارد. در این پروژه، منظور از مناطق کمرطوبت، مناطق دارای رطوبت نسبی کمتر از 25% و گسترهی دمایی 20-40 درجه سانتیگراد میباشد.
با توجه به مشکلات روشهای تبریدی تولید آب از رطوبت هوا در مناطق کمرطوبت، هدف این پژوهش بررسی و ارزیابی سایر روشهای غیر تبریدی استحصال آب از رطوبت هوا میباشد. معمولاً روشهای غیرتبریدی، بر روی مواد جاذب رطوبت تمرکز دارند. سیلیکاژل، چارچوبهاي ارگانيک فلزي (MOF)، زئولیتها و نمکهای هیگروسکوپی برخی از انواع مواد جاذب رطوبت میباشد که باتوجه به ظرفیت جذب رطوبت در شرایط مختلف، چگالی، دمای احیا و ... در پژوهشها مورد مطالعه واقع شدهاند. در این پروژه انواع روشهای غیرتبریدی استحصال آب از رطوبت هوا (که مواد جاذب رطوبت یکی از انواع آنها است) برای شرایط آب و هوایی ذکرشده، بررسی و ارزیابی میشود.
بررسی علمی روش، میزان تولید آب، سطح آمادگی فناوری (TRL)، هزینههای اولیه و جاری و گلوگاههای استفاده در داخل کشور (نمونه آزمایشگاهی) از جمله مواردی است که در این پروژه مورد مطالعه قرار میگیرد.